Welke Online Marketing Tools gebruik ik?

Wil jij weten welke tools ik gebruik?

Hoe ik begonnen ben en waarom deze tools zo belangrijk voor mij zijn?

Nou, dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen!

De tools die je terug vindt op deze pagina gebruik ik persoonlijk, daarnaast leg ook uit waarom deze tools zo belangrijk zijn in mijn online business.

PS: Wil je gelijk mijn toppers zien? Scroll dan een stukje naar benden.

Laten we bij het begin beginnen.

Handmatig onderzoek vs geautomatiseerde tools

In het begin van mijn online marketeer carrière verrichte ik veel werk handmatig. Onder andere het onderzoeken van niches en keywords. Voor elke niche specifiek maakte ik een zoekwoorden lijst in excel.

Vervolgens ging ik naar Google, voerde het keyword in en ging ik alle top 10 resultaten af om te kijken wat de Domain Authority, Page Authority, Domain age, meta description, lengte van de content, en nog een aantal van deze maatstaven. Een hele klus! En vooraal heel erg tijdrovend.

Echter waren er geen geautomatiseerde tools, of ik wist simpelweg niet dat ze bestonden. Om bovenstaande taken wat sneller uit te voeren ben ik zelf aan de slag gegaan met het ontwikkelen van handige tools. Al snel kwam ik erachter dat ik niet de enige was die tools ontwikkelde. Hierdoor ontdekte ik veel uitgebreidere tools en besloot ik om te stoppen met de ontwikkeling hiervan. Veel van deze tools hebben mijn leven een stukje makkelijker gemaakt waardoor ik nu veel tijd bespaar.

Sommige tools zijn best prijzig, maar ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen naar de prijs moet kijken maar vooral moet beseffen wat een tool je kan opleveren en hoeveel tijd het je, op lange termijn, bespaard.

Laten we beginnen met mijn absulute topper! Namelijk: Thrive Themes

ThriveThemes – een absolute MUST have voor elke online marketeer

ThriveThemes, het absolute pareltje onder de WordPress themes en plugins. Deze plugin is een echte MUST HAVE en by far mijn absolute top 1. Als je het al een tool mag noemen. Het is namelijk een compleet pakket met thema’s en WordPress plugins.

Ik gebruik de plugins en themes namelijk op ALLE websites. De beste plugin vind ik persoonlijk Thrive Leads. Hiermee kun je heel gemakkelijk email optins maken zodat je heel gemakkelijk e-mailadressen kunt verzamelen. Een goede mailing list is namelijk super belangrijk omdat je dit verkeer kunt sturen naar pagina’s die jij graag wilt laten zien. Google traffic komt namelijk op allerlei pagina’s binnen, hier heb je nauwelijks controle over.

Maar met een emaillijst kun je ervoor zorgen dat het verkeer naar een bepaalde pagina of landingspage gaat. Hierdoor heb je controle over de bezoekers op jouw website. Dat komt jouw affiliate commissies zeker ten goede! Jij hebt zelf toch ook weleens op een linkje in een email geklikt?

Daarom, ook al vind je de thema’s helemaal niks, schaf dan alleen de thrive leads aan. Of ben je net zoals ik en wil je gebruik maken van alle toffe features van Thrive ga dan voor het 3 maanden plan. Het kost je zo’n 90 euro maar dan kun je de komende 3 maanden zoveel mogelijk instanties van de thema’s en plugins op je websites installeren als je zelf wilt. Als je de plugins eenmaal geïnstalleerd hebt blijf je updates ontvangen. Eenmalig aanschaffen dus en installeren op al je websites.

Een absolute must have!

Wil jij ook thrive themes? Klik hier

Semrush.com – de ideale tool voor keyword research en competitie analyses

Semrush staat ook hoog op mijn favoriete tool lijst. Ik gebruik Semrush om in een oogwenk concurrerende websites te bepalen en te achterhalen op welke keywords zij ranken. De competitie van een website wordt bepaald doordat andere websites dezelfde keywords targetten.

Semrush is veelzijdig, naast het bepalen van je concurrentie gebruik ik het ook voor de volgende taken:

  • Keyword onderzoek
  • Domein backlinks
  • Website audit
  • SEO optimalisatie

Later maak ik een uitgebreide tutorial hoe je semrush het beste kunt gebruiken zodat je er het meeste uit kunt halen.

http://semrush.com/

kwfinder.com – zoekterm onderzoek

Je kunt Semrush gebruiken om een idee te krijgen op welke keywords je concurrentie rankt. Maar om meer long tail keywords te vinden gebruik ik kwfinder.com. Kwfinder is eigenlijk de vervanger van Google Keyword Planner.

Naast het vinden van nieuwe en long tail keywords is Kwfinder uitermate geschikt om de moeilijkheidsgraad van bepaalde keywords te bepalen. Kwfinder geeft een redelijk accurate score voor elk keyword, hoe hoger de score hoe lastiger het is om te ranken voor een bepaald keyword.

Tijdens het bepalen van deze score kijkt de tool naar Page Authority, Domain authoirty, social signals, external links en nog een handvol maatstaven. Vervolgens word de moeilijkheidsgraad van een bepaald keyword berkend en weergegeven door een score. Hoe lager de score hoe makkelijker je kunt ranken op een bepaalde keyword. Een score van 0 is super super easy en een score van 100 zou ik niet eens naar kijken.

PRO TIP: De makkelijkste keywords waarvoor je kunt ranken zijn iets lager dan 30.

Kwfinder is een ideale tool om long tail keywords te vinden voor je niche. Door long tail keywords te targetten met een minimale volume van 100 rank je relatief wat sneller dan dat je een keyword van 40 najaagt. Daarnaast laat kwfinder ook het zoekvolume van de keywords zien. Op deze manier kun je in een oogwenk bepalen of het de moeite waard is om een keyword na te jagen.

Het is zelfs mogelijk om op lokaal niveau de moeilijkheidsgraad van een keyword te checken. Zo kan ik bijvoorbeeld zoeken op webdesign, dutch, Netherlands, Eindhoven.

Met de gratis variant kun je 3 keywords per dag GRATIS checken.

Even uitproberen dus: https://kwfinder.com/

 

Majestic – link onderzoek

Een succesvolle site gaat gepaard met een goed link profiel. Zodra je jouw (directe) competitie bepaald hebt, door middel van semrush, is het van belang om erachter te komen welke websites naar de concurrentie linken.

Dan kun je zeggen, tja daar zijn ook gratis tools voor zoals backlink checker of iets dergelijks. Dat klopt.. Maar het beste moet nog komen.

Het is namelijk zo dat Majestic een relevantie score aan linkjes hangt. Hierdoor kun je zien welke links daadwerkelijk waarde aan de website toevoegen, en nog belangrijker, welke links de website beter kwijt dan rijk kan zijn.

Maak een excel sheet met daarop alle linkjes die een hoge score hebben voor jouw concurrentie. Vervolgens kun je aan de slag met het linkprofiel om websites te mailen en te vragen of zij naar jouw website willen linken zodat ze jouw website meer waarde geven.  #Googlelove

Ook kun je binnen Majestic zien hoe waardevol je domein, of die van de concurrentie is. Je kijkt dan naar de citation en trust flow. Waar je precies op moet letten vind je terug in mijn uigebreide review over majestic. Zodra deze review online is zal ik het linkje hier plaatsen.

https://majestic.com

 

Junglescout – product resarch

Wil je jouw website uitbreiden met producten?

Maar weet je niet er wel vraag is voor de producten die je wilt gaan verkopen?

Probeer dan een eens junglescout. Deze tool kun je gebruiken om product research te doen. Deze tool laat zelfs het gemiddelde aantal verkopen per maand zien. Hierdoor kun je redelijk inschatten of er vraag is naar een dergelijk product.

Ik gebruik deze tool altijd voordat ik een nieuw product ga lanceren en om productideeën op te doen. Dankzij deze tool weet ik vooraf of er vraag is naar het product en hoe vaak het product verkocht wordt.

Uiteraard is deze data niet van toepassing op de Nederlandse markt maar het is wel een goede indicatie of het de moeite waard is om het product na te jagen.

Wil je er helemaal zeker van zijn? Bestel dan 5 artikelen op aliexpress en probeer ze te verkopen op jouw niche website. Mocht je de producten niet kwijt kunnen zet ze dan gewoon op marktplaats. Het kost nagenoeg niks om een nieuw product te testen, alleen tijd.

Wil je weten hoe je junglescout het beste kunt gebruiken? Check dan mijn Jungle Scout Tutorial!

https://www.junglescout.com/

Domcop – vind het perfecte domein

Ik gebruik Domcop regelmatig voor het zoeken van nieuwe domeinnamen. Met Domcop kun je zien welke domeinnamen er binnenkort verlopen en welke domeinnamen al verlopen zijn. Een goede domeinnaam helpt je nieuwe niche site sneller te ranken in de zoekresultaten van Google. Het is belangrijk dat het domein een goede trust flow, citation flow heeft.

Wat is een goede trust en citation flow?

Voor een internationale domeinnaam zoals een .com zou ik op zoek naar gaan naar een trustflow en citationflow van boven of nabij de 20. Echter zijn deze domeinnamen zeer gewild, het is dus niet mogelijk om ze handmatig te catchen.

De beste domain catcher die ik gebruikt heb is https://www.domainorder.nl. Zij zorgen er door middel van een flink aantal servers voor dat ze een domeinnaam voor jou binnen halen. Let wel op, de registratie van een domeinnaam heb je vanaf 50 euro. Mochten ze ‘m niet voor je “vangen” betaal je natuurlijk niks. No cure no pay.

Een combinatie van Domcop en Domainorder is voor mij de ideale combo om een goede expired domein binnen te halen.

PS: Ik heb ook een tijdje Freshdrop gebruikt, deze tool is nagenoeg hetzelfde als domcop. Dus misschien wil je deze ook even checken.

https://www.domcop.com/

 

Welke hosting gebruik ik?

Ik heb van een aantal verschillende hosting partijen geprobeerd. Zo’n 10 jaar geleden heb ik mijn eerste website gelanceerd via e-dentify.nl. Een super simpele en vooral goedkope oplossing. Namelijk 1 euro per maand! Deze partij is ondertussen best wel behoorlijk outdated.

Vervolgens ben ik met Siteground in zee gegaan. Dit is mijn vaste niche website hosing partij. Ik maak hier tot op heden gebruik van en ben al meer dan 2 jaar vaste klant. Siteground is zeer betrouwbaar en is subliem in haar support. Ik heb in 2 jaar tijd nog nooit last gehad van downtime. Ondanks deze goedkope oplossing ranken mijn websites zeer goed in google. Ik gebruikte voorheen het Grow Big account en onlangs heb ik een upgrade uitgevoerd naar het GoGeek account. Met de growbig en gogeek kun je meerdere websites op 1 account hosten. Domeinnamen registreer ik altijd bij Transip.nl. Vraag me niet waarom, het is meer een gewoonte geworden.

Waarom ben ik fan van siteground?

Een groot voordeel van dit hosting pakket is de caching. Elke website die ik maak voorzie ik, met 1 klik, van caching zodat de pagina’s super snel geladen worden. Goed voor de user expierence en #googlelove.

Ook de support is erg snel en professioneel, zij reageren binnen enkele minuten op mijn support tickets en handelen deze ook erg snel en zonder problemen af.

Voor de wat grotere websites maak ik gebruik van een VPS.

Gebruik siteground voor jouw volgende niche website! Klik hier

Buzzsumo: voor killer headlines en viral content

Buzzsumo is een handige tool als je social en viral content wilt (na)maken – of gewoon je headlines wilt optimaliseren voor een hogere CTR. Deze tool zorgt ervoor dat je kunt zien welke berichten heel veel shares en comments hebben. De titel is, naast de afbeelding, het belangrijkste element voor een goede advertentie.

Buzzsumo richt zich voornamelijk op de internationale markt. Nu zou je kunnen zeggen wat heb ik er dan aan? Nou, de headline zorgt ervoor dat de gebruiker enthousiast wordt en sneller geneigd is om op de link te klikken. Een soort van clickbait. De ideale tool om “viral” content na te bootsen. Omdat je weet wat werkt!

Daarnaast is buzzsumo ideaal om toe te passen op jouw blog posts.

Een goede titel is namelijk het halve werk. En met Buzzsumo kun je zien welke headlines goed werken.

Ik gebruik de gratis versie van buzzsumo en ik gebruik het sporadisch. Maar het is zeker een handige tool.

Check buzzsumo hier!

 

Licentie vrije Afbeeldingen

Het is belangrijk dat je afbeeldingen gebruikt waar geen rechten aan gebonden zijn. Indien je toch afbeeldingen van het web ‘jat’ dan kan het voorkomen dat de eigenaar van een afbeelding contact met je opneemt. Meestal ontvang je eerst een mailtje met de vraag of je de afbeelding offline wilt halen, daarnaast kan het voorkomen dat men juridische stappen onderneemt.

Echter heb ik hier nog nooit problemen mee gehad. Ik ben namelijk, net als jij, ook begonnen met google image search voor mijn afbeeldingen. Ondertussen gebruik ik een variatie gratis stock websites. Ken jij nog meer van zulke websites? Laat het mij weten! Suggesties zijn welkom.

De absolute baas der bazen onder de stock afbeeldingen is shutterstock! Maar.. pff wat is deze tool toch duur! Daarom heb ik een top 8 gemaakt met gratis stock afbeeldingen websites.

Tip: Zet ze in een mapje bij je favorieten

 

Nawoord

Dit zijn de tools die ik regelmatig gebruik voor mijn online business. Uiteraard is deze lijst nooit helemaal af. Ik zal ‘m dan ook zeker updaten als ik een nieuwe tool tegenkom die ik regelmatig gebruik!

Wil je mij laten weten welke tools jij gebruikt? Dit doe je door een comment onderaan deze post te plaatsen. Zo helpen wel elkaar weer een stukje verder en kunnen we nog efficiënter aan de bak!

Gr,

Internet Viking Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

view: XS SM MD LG XL