Wil jij geld verdienen op het internet? Werken vanuit thuis of vanuit een exotische bestemming?

Dan is affiliate marketing misschien wel iets voor jou.

Als affiliate marketeer promoot je namelijk andermans producten. Dat heeft als grote voordeel dat je geen voorraad hoeft in te kopen, geen klanten te woord hoeft te staan en je ook geen kapitaal te hebben om te starten.

Je kunt vandaag al direct starten voor minder dan 60 euro!

Ik hoor je al denken.. hoe dan?

Nou, ik heb een stappenplan opgesteld waarmee je direct kunt starten.

Succes!

Stap 1
Kies een niche

Voordat je van start gaat is het belangrijk om een niche te kiezen.

Maak je niet te druk over het kiezen van de perfecte niche want die bestaat namelijk niet. Elke niche heeft namelijk z’n eigen voor- en nadelen.

Wat wel heel belangrijk is is dat jij dit een leuke niche vindt anders gaat het je op termijn teveel wilskracht kosten om eraan te werken. Houdt je van zwemmen, muziek of ben je een echte gadget freak? Kies dan gewoon voor je passie.

Waar je wel echt rekening mee moet houden is de omvang van de niche. De doelgroep moet namelijk wel groot zijn zodat je ook veel bezoekers naar je website kunt halen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om 100+ artikelen over dit onderwerp te schrijven.

Een slechte niche is bijvoorbeeld: Didgeridoo – er zijn maar weinig mensen die dit instrument bespelen en het lijkt mij heel lastig om hier 100+ artikelen over te schrijven. Bovendien zijn er maar weinig webwinkels die dit artikel aanbieden.

Brainstorm ideeen:

Youtube interesses
Ga naar youtube en bekijk wat voor een soort filmpjes je veelal bekijkt. Hierdoor kun je jouw interesses heel gemakkelijk opmaken.

Gezondheid
Voeding, fitness, koken, supplementen, vitamines, CBD, dating, keuken apparatuur

Electronica
Videocamera’s, lenzen, fotografie, computers, smartphones, koptelefoons, drones, gaming

Mode
Schoenen, sneakers, horloges, zonnebrillen, sierraden

Hobbies
Reizen, hotels, muziek, auto’s, auto accesoires, gaming, en ga nog maar even zo door

In principe valt er in elke niche wel geld te verdienen.

Vind je het lastig om een goede niche te kiezen? Je kunt ook starten met een blog over jezelf, hierdoor kun je allerlei onderwerpen aansnijden.

Stap 2
Kies een domeinnaam

Een goede domeinnaam is erg belangrijk voor het vertrouwen van de bezoeker.

Waar zou je eerder een airco kopen?
Bij aircospecialist.nl of bij allespullenvoorthuis.nl?

Je raadt het al, bij aircospecialist.nl. Zonder dat je de website gezien hebt ga je er al vanuit dat aircospecialist.nl expert is op het gebied van airco’s.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de bezoeker direct weet waar de website over gaat.

De voorkeur gaat altijd uit naar een .nl domeinnaam omdat dit wederom meer vertouwen uitstraalt dan een .info of een .nu domeinnaam.

Mocht je moeite hebben met het kiezen van een domeinnaam probeer dan voorzetsles zoas: beste, brein, 247, code, lab, talent, mr, direct, center, vind etc.

Maar staar je niet dood op de perfecte domeinnaam een domeinnaam kiezen zou niet meer dan een uurtje in beslag moeten nemen!

Je kunt de domeinnaam registreren voor 3.99 bij Transip of voor 14.95 bij Siteground.com.

Stap 3
Webhosting

Goede webhosting is erg belangrijk! Probeer je een paar euro te besparen dan kan dit ten kosten gaan van de snelheid van je website.

Zoals je wellicht weet is een snelle laadtijd van een pagina van cruciaal belang. Dit is tegenwoordig een van de belangrijkste ranking-factoren van Google, en dat is niet gek sinds we massaal websites via onze mobiele telefoon bekijken.

Zelf maak ik al jaren gebruik van Siteground en Cloudways webhosting. Siteground gebruik ik voor nieuwe websites, maar zodra ze de 25.000 bezoekers per maand zijn gepasseerd zet ik ze over naar Cloudways.

En aangezien jij een nieuwe website wilt starten raad ik aan om te kiezen voor Siteground. Zij zijn gespecialiseerd in WordPress webhosting en bieden ook een 1-klik-setup. Dat houdt in dat WordPress met 1 klik geïnstalleerd kan worden, hierdoor kun je dus direct aan de slag.

Daarnaast bieden ze 24/7 support dus voor eventuele vragen kun je direct bij ze terecht.

Je kunt al hosting afnemen voor 3,95 per maand, dat is dus nog geen 50 euro per jaar!

Bekijk webhosting

PS: Siteground wordt zelfs door WordPress.com aangeraden als hosting partij

Stap 4
Bouw je website

Nu is het tijd om de website te bouwen. Hiervoor kun je gratis templates van WordPress gebruiken maar ik zou je aanraden om gebruik te maken van GeneratePress. Dit is een gratis template bouwer waarmee je heel gemakkelijk de website vorm kunt geven.

Veel andere templates zitten vol met rommelige code waardoor het er visueel aan de voorkant wel goed uitziet maar als je eenmaal in de broncode van de website kijkt staat het vol met veel redundante en rommelige code.

Dat komt de snelheid van de website niet ten goede.

Kies dus voor GeneratePress!

Stap 5
Affiliate netwerken aanmelden

We kunnen geen geld verdienen als we geen affiliate links om onze website plaatsen.

Tijd dus om je aan te melden bij de volgende affiliate programma’s.

Let op: sla deze stap niet over omdat het soms een paar dagen kan duren voordat je account is goedgekeurd.

Mijn meest gebruikte affiliate netwerken:

Stap 6
Content voor je website

Om hoog in de zoekmachine van Google te komen moeten we super goede content publiceren.

Dit kan in verschillende vormen:

Geschreven content
Je kunt aan de slag gaan met het schrijven van artikelen voor je website, dit is natuurlijk gratis en kost je alleen tijd en energie. Toen ik startte schreef ik mijn artikelen ook zelf. Maar uiteindelijk heb ik via Textbroker en via Freelancer.nl vaste schrijvers gevonden die voor mij aan de slag gaan. Op sitedeals kun je ook goede schrijvers vinden voor een extreem laag budget voor 2 cent per woord.

Ga altijd voor kwaliteit en betaal desnoods iets meer voor goede content.

Video content
Je kunt product reviews maken en deze op youtube plaatsen. Vervolgens embed je de videos weer op je eigen website. Het maken van een video kun je al met je smartphone, tegenwoordig zijn er ook veel gratis editors waarmee je de video’s kunt bewerken.

Stap 7
E-mail marketing

E-mailmarketing is als de kers op de taart. Het doel hiervan is om een e-maillijst op te bouwen met “fans” van jouw website. Deze fans vallen onder verkeer dat “van jou” is. In tegenstelling tot de afhankelijkheid van de rankings in google ben je met e-mailmarketing volledig in controle over het verkeer.

Je kunt je email-lijst dus een mail sturen met daarin een vermelding van een nieuw artikel of een interessante deal. Zo kun je dus jouw fans een bepaalde richting in sturen.

Daarnaast is het mogelijk om een autoresponder op te zetten. Elke nieuwe fan die zich aanmeld op jouw lijst krijgt een reeks vooraf ingestelde e-mailtjes die elkaar opvolgen.

Heb jij een website over koken dan kun je ze bijvoorbeeld elke dag een nieuw recept opsturen. Hierin vermeld je alle producten die je gebruikt hebt om dit recept te maken. De producten in de mail zijn voorzien van affiliate links, zodra iemand een product aanschaft krijg jij dus een commissie.

Welke tool gebruik ik hiervoor?
Ik maak op dit moment gebruik van enormail. Ik zal direct eerlijk toegeven er zijn betere e-mailmarketing programma’s, maar Enormail doet gewoon wat het moet doen. Ik stuur mijn wekelijkse emails en mijn autoresponder mailtjes via Enormail.

De mailtjes die je van internetviking.nl ontvangt zijn ook afkomstig van Enormail.

view: XS SM MD LG XL