Om zo efficiënt mogelijk te werken maak ik gebruik van verschillende tools. Deze tools maken mijn leven een stukje makkelijker en besparen mij flink wat tijd. Na vele tools getest te hebben zijn dit de tools die ik wekelijks gebruik. Ik kan werkelijk niet meer zonder ze!


KWfinder

Een essentiële tool voor keyword onderzoek is KWfinder. Met deze tool zie je in 1 oogopslag wat het volume van een bepaald keyword is en wat voor een type sites ranken voor deze bepaalde zoekterm. Zie je alleen maar ecommerce websites (red flag)? Of staat er ook een blog in de top 10 (green flag)?

Tevens kun je met deze tool de autocomplete functie van google uitlezen. Extreem handig om “verborgen” keywords te vinden.

Je kunt gebruik maken van een 10-daagse Trial

Meer informatie

Textexpander

Dit is een simpele & geniale tool die ik elk uur weleens gebruik.

Je kunt met Textexpander namelijk zelf macro’s instellen. Als je bijvoorbeeld heel vaak je emailadres moet typen dan kun je instellen dat als ik “zzemail” typ dat het dan vervangen wordt door mijn emailadres.

Ik heb 2 handige gifjes gemaakt die de tool wat beter uitleggen:

ik heb “ivmail” ingesteld op “info@internetviking.nl”
Textexpander mail

En “zzacfrepeater” voor het aanmaken van acf repeater velden.

Zo kun je macro’s maken die jouw adresgegevens plakken, of naar jouw WordPress admin gaan.

Meer informatie

Ahrefs

Naast content zijn goede backlinks van levensbelang voor elke website. Maar de ene backlink is de andere backlink niet. Sommige backlinks doen namelijk meer kwaad dan goed. Het is dus van belang om goede relevante backlinks op te bouwen. Daarnaast kun je exact zien welke links de concurrentie heeft, hierdoor weet je exact welke type backlinks voor jouw website ook kunnen werken.

Een relevante website en een goede domain rating (30+) in combinatie met een handje vol uitgaande links kan ervoor zorgen dat je website een flinke boost in de Google zoekresultaten krijgt.

Tevens gebruik ik ahrefs content gap tool om te onderzoeken welke keywords mijn competitie wel voor rankt en ik niet. Hierdoor kan ik mijn content strategie piekfijn plannen.

Meer informatie

Semrush

Deze tool gebruik ik om te kijken waarom mijn concurrenten hoger ranken dan ik. Wat zijn de verschillen tussen de top 3 en mijn artikel voor een specifiek keyword. Hoe vaak komt een keyword in de tekst voor, hoeveel backlinks hebben ze en wat mist er nog in de artikelen die ik online heb staan? Deze vragen worden door Semrush beantwoord.

Elk kwartaal gebruik ik de site audit om de top 50 artikelen van mijn website na te lopen en te verbeteren.

Meer informatie

Notion.so

Dit is echt mijn favoriete tool uit de lijst. Voor het maken van planningen, tracken van shipment, blogs etc. heb ik echt van alles geprobeerd. Van Trello, Breeze, oldschool papier, Google kalenders en ga zo nog maar even door.

Notion steekt er met kop en schouders bovenuit! Je kunt met deze tool namelijk allerlei verschillende “boarden” maken en deze ook nog eens combineren.

Je kunt bijvoorbeeld 2 kanban boarden onder elkaar zetten. Hierdoor kan ik dus mijn weekplanning en mijn algemene taken gescheiden houden maar ze wel in 1 overzicht bekijken.

Eigenlijk heeft deze tool teveel functies om op te noemen. Bekijk het daarom gewoon even zelf op hun website

Meer informatie
view: XS SM MD LG XL