Introductie Internet Marketing

Hallo en welkom op mijn Blog. Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Martijn van Hoof en ontwikkel al sinds mijn 13e websites. Een aantal jaren geleden heb ik multimedia design gestudeerd te Fontys Eindhoven. Hier ben ik mijn eerste stappen gemaakt als online techneut en online marketeer.

Mijn passie voor het web is al vroeg begonnen. Als kind kwam ik voor het eerst in aanraking met het internet door middel van een ouderwetse computer en een inbel verbinding. MSN was toen helemaal de bom. Al snel ontwikkelde het internet en ontdekte ik allerlei interessante websites.

Mijn interesse was gewekt en de eerste website die ik gemaakt heb was een online spelletjes website. In die tijd was Microsoft Frontpage helemaal de bom en zo heb ik mijn eerste html pagina’s in elkaar gesleept. Ik vroeg me toen al af hoe die grote spelletjes websites in elkaar zaten maar helaas was ik te jong om dit geheim te ontrafelen. Ik vroeg me ook af hoe die grote websites zoals spele.nl zoveel dynamishe elementen in elkaaar konden zetten.

Mijn eerste website bestond uit een hoop iframes waardoor ik de content dynamisch kon weergeven en als ik het menu wilde veranderen hoefde ik maar 1 bestandje aan te passen.

Helaas is dit pareltje (fastflits.tk) verloren gegaan en kan ik dit helaas niet meer terug vinden.

Nadat ik afgesturdeerd was ben ik begonnen aan een HBO studie werktuigbouwkunde omdat ik techniek in het algemeen erg interessant vond. Al snel kwam ik erachter dat dit niet de studie voor mij was en ben ik informatica gaan studeren. Ook deze studie hield niet lang stand omdat ik omringt was door een groot aantal nerds.

Daarom heb ik na een jaar voor een gouden middenweg gekozen, namelijk Communicatie en Media design. Hier heb ik de basis principes geleerd van marketing, communicatie enuiteraard het maken en ontwikkelen van websites.

Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik aan de slag gegaan bij een reclame/web bureau. Hier kon ik mijn vaardigheden in de praktijk toepassen. Maar na een jaar zag ik de uitdaging niet meer en ben ik gaan reizen om erachter te komen wat ik nu echt wilde bereiken in mijn leven.

Na 1 jaar in australie gewerkt en gereisd te hebben ben ik terug naar Nederland gekomen om nogmaal bij hetzelfde bedrijf te gaan werken om flink wat te sparen zodat ik nog eens een supervette reis kon maken.

Na een half jaar hard zwoegen en ook een beetje afzien heb ik mijn baan nogmaals opgezegd en ben ik aan mijn Azië avontuur begonnen. Azie is totaal niet te vergelijken met Australie.

Tijdens deze reis heb ik Bas leren kennen (ook wel bekent van cpamarketing). Hij vertelde mij dat hij na zijn poker carriere online aan de slag is gegaan. Hij is nu bezig met het bouwen aan zijn ecommerce website. Hij importeert producten vanuit china die hij hier in Nederland verkoopt door middel van zn webshop. Ondertussen is het hij product aan het “branden” wat betekent dat hij het product onder zijn eigen label verkoopt. Hij is heel klein gestart met 1 product en ondertussen heeft hij zijn assortiment uitgebreid met meer dan 10 producten.

Sommige producten verkopen heel goed, andere wat minder. Hij vertelde dat het belangrijk is om alles te testen. Het gekke is eigenlijk dat de producten waarvan je verwacht dat ze heel goed verkopen juist minder opleveren dan de producten die op het eerste ogenblik niet de moeite waard zijn.

Naast zijn ecommerce avontuur heeft hij ook verschillende affiliate websites waarmee hij bezoekers probeert te scoren via Google (SEO) en deze vervolgens om te zetten in leads. Een lead is iemand die via zijn website bijvoorbeeld een review van een bepaald product lees en dit product vervolgens aanschaft in de gekoppelde webwinkels. Voor elke lead krijg je een bepaald percentage, varierend van 2% tot wel 50%.

Dit maakte mij zo enthausiast. Het leek wel of de puzzelstukjes op z’n plaats vielen. Een combinatie van webdeisgn, marketing, communicatie en niet afhankelijk te hoeven zijn van een baas of de locatie waar je werkt.

Op deze manier kun je dus overal en altijd werken op de tijden die jou goed uitkomen.

ONAFHANKELIJKHEID!

Gelukkig kwam ik hem pas na een aantal maanden tegen anders was ik waarschijnlijk eerder terug naar Nederland gegaan om volle bak aan de slag te gaan. Als ik eerlijk ben kon ik de laatste weken niet meer wachten om aan de slag te gaan!

Dat is echt een heel goed gevoel als je een paar jaar op zoek bent naar iets wat je wel voor de rest van je leven zou willen doen.

Het biedt ontezettend veel kansen en mogelijkheden. Maar voordat je super enthousiast wordt wil ik je waarschuwen dat het geen makkelijke weg is. Er valt namelijk zo ontzettend veel te leren en het is eigenlijk best lastig om goede en vooral betrouwbare informatie te vinden. Je wordt namelijk dood gegooid met get rich quick cursussen. Deze cursussen zijn veelal gebasseerd op werkende businessmodellen maar ze verkopen het alsof je met 4 uurtjes per week je doel gemakkelijk kunt bereiken. Niks is minder waar.

Tijdens het schrijven van dit bericht ben ik precies 1 jaar onderweg in mijn online marketing avontuur. Ik heb te maken met veel ups en downs en vooral veel falen. Je leert dat snelle resultaten behalen vaak niet mogelijk is en dat je je moet richten op de lange termijn.

Het werk dat ik erin stop staat niet gelijk aan de beloning die ik eigenlijk zou moeten ontvangen. Maar… ik ben op de goede weg, de websites die ik ondertussen heb gebouwd komen langzaam maar zeker op gang. Het balletje aan het rollen krijgen is best lastig.

De basis heb ik redelijk onder de knie, ik weet nu hoe ik vanuit niks een website kan opzetten en traffic moet genereren. Het omzetten van dit verkeer naar leads blijkt nog best lastig te zijn maar ook hier zie ik een stijgende trend die de komende maanden/jaren nog blijft doorgroeien.

Waar ben ik nu mee beizg?

Op dit moment ben ik bezig met een aantal websites. Waaronder mijn allereerste website (de link naar deze website laat ik achterwegen om copycats te voorkomen) is nu een jaar oud en begint aardig aan te slaan. De eerste sales druppelen binnen. Nu schrik je vast doordat ik zeg dat ik hier een jaar mee bezig ben geweest. Maar dit is eindelijk mijn grote studie geweest. Ik heb hierdoor zo ontzettend veel geleerd dat ik dit alleen maar hoef te herhalen en te kopiëren. De websites waar ik nu aan werk bereiken hetzelfde als mijn eerste website alleen doe ik er nu geen jaar meer over maar eerder 2 maanden. Hierdoor kan ik nu zo ontzettend snel groeien dat ik waarschijnlijk binnen een half jaar verdubbel.

Ik hoop deze trend door te zetten om een mooi portfolio aan websites op te bouwen die mij veel bezoekers en sales opleveren.

Dit is eigenlijk pas het topje van de ijsberg.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik dit schrijf. Allereerst is het voor mijzelf een mooi stukje naslagwerk en reflectie zodat ik terug kan kijken op mijn avontuur als internet marketeer en hier ook van kan leren.

Maar ook hoop ik jou als lezer te bereiken en ervoor te zorgen dat je learning curve drastisch omlaag gaat zodat je niet ook een jaar kwijt bent met je eerste website die ook daadwerkelijk wat oplevert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

view: XS SM MD LG XL