Eyeopener 01: Keep it simple

Probeer de dagen zo simpel mogelijk te houden. Volg een planning, bijvoorbeeld mijn planningsstrategie in Breeze, de documentatie per project in Google Docs (makkelijk terug te vinden). En maak er een zogenaamde Mac Donalds stappenplan van. Wat moet er op welke dag gebeuren, schrijf dit zo gedetailleerd mogelijk op in simpele stappen die iedereen zou moeten kunnen uitvoeren. Zo simpel dat je neefje van 10 dit zou moeten kunnen uitvoeren, zo simpel dat je niet meer hoeft na te denken over de taken die je moet uitvoeren. Zo simpel dat als je een stagaire inhuurt dat hij/zij mijn taken haarfijn kan uitvoeren.

Een stappenplan voor de begin van iedere maand, want wat is er dan belangrijk?

Juist, de financiële statistieken, hoe heb ik / mijn project(en) gepresteerd en misschien nog wel belangrijker?

Verlies ik mijn jaarlijkse doelen, kwartaal doelen en maanddoelen niet uit het oog?

En nu hoor ik je denken, je vertelt over projectEN. Meerdere projecten. Terwijl de titel van dit artikel Keep It Simple is.

Ja, ik heb op het moment van schrijven meerdere projecten.. Hier wil ik vanaf!

Deze video slaat de spijker op z’n kop.

Het heeft mij aan ’t denken gezet, dit is namelijk niet een of andere willekeurige youtuber, hij weet wat hij doet en heeft systemen om het uit te voeren.

Tip: Keep it Simple, zo simpel dat je elke maand een herinnering krijgt van de maandelijkse taken die je dient uit te voeren. Deze herinneringen kun je als taken instellen op je Google Calender. Elke maand ontvang ik een automatische herinnering van de taken die ik moet uitvoeren zodra er een maand voorbij is. Maar: let op.. zorg ervoor dat de taken super specifiek zijn. Het is beter en overzichtelijker om meerdere taken in te plannen dan 1 taak die zegt, boekhouding, statistieken en doelen. Maak ze specifiek en maak er een routine van om dit maandelijks uit te voeren.

Maak een jaar doel, een kwartaal doel en een maanddoel. Vervolgens bepaal je de stappen die je moet zetten om je maand-doel te bereiken. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat JIJ verantwoordelijk bent voor de doelen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om de maanddoelen elke maand te bekijken, met een maandelijkse herinnering in je Google Kalender zul je zien dat je deze taak NOOIT meer vergeet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

view: XS SM MD LG XL